14 Ocak 2014 Salı

ARI SÜTÜ VE LİMON SUYU MUCİZESİ

ARI SÜTÜ MUCİZESİ

Arı sütü dünyanın en değerli besinidir ve çok ciddi hastalıkları iyileştirmektedir. Arı sütü birçok insanı ciddi hastalıklardan kurtarmıştır. Arı sütü doğadaki bütün doğal ilaçların annesi sayılır. Tanımlanamayan, taklidi yapılamayan ancak olumlu olağanüstü etkileri gözlenen bazı içeriklere sahiptir. Arı sütünün olağanüstü faydaları Dünya Bilim adamlarınca onaylanmıştır. Arı sütünün dünyadaki tüm besinlerden, bitkilerden, ilaçlardan, gıdalardan, vitaminlerden, otlardan vs. ayıran en büyük özelliği; her yaş insan vücudunda tepeden tırnağa vücuttaki bütün hücreleri yeniler, besler, onarır, tamir eder, geliştirir, metabolizma dengesi kurar, tüm hastalıkları yok eder, doğal, işlenmemiş vitamin verir, yaşlanma hızını keser, beyin-beden-direnç gücünü yüksek oranda arttırır. En önemli unsur ise arı sütünün extra 1.kalitede, tahlilinden olumlu sonuç alınmış, %100 saf, bilimsel sistemde üretilen ve dozajına uygun kullanılan arı sütü olmasıdır. Şunu da belirtmek gerekir ki arı sütünün yararları herkes için aynı şekilde ortaya çıkmayabilir. Arı ürünlerine genel allerjisi olanların ürünleri kullanmadan önce bir allerji uzmanına danışmaları önerilir. Ayrıca arı sütünü almak isteyenlerin arı sütünü nasıl bir yerde muhafaza edeceği ve ne kadar kullanması gerekeceğini öğrenmeleri gerekir. Arı sütüne metal kaşık ile temas etmekten kaçınılmalıdır. Onun yerine tahta ya da plastik kaşıklar kullanılmalıdır. Arı sütü güneş ışığına maruz kalmaktan korunmalıdır. Arı ürünleri genel olarak tedavilere destek kategorisinde olup başlı başına bir tedavi olarak değerlendirilemezler. İşte arı sütünün sağlayacağı faydalar:
Genel Performansı artırır.
A, D, E, K, H ve B-Kompleks (9 tane B Vitamini çeşidinin hepsini) Vitaminlerini içerir. C vitamini ise eser miktardadır.
İnsan metabolizmasına çok yönlü ve olumlu tesiri olan HDA-10 içerir.
22 farklı esansiyel aminoasit içerir. Özellikle büyüme çağında olanlar, sporcular, performanslı yaşam sürmek isteyenler için önemli bir katkıdır.
Hastalıklara karşı direnci artırıcıdır. Kansere karşı koruyucu antioksidan özelliğe sahiptir.
Kanserle savaşımda çok önemli bir destektir.
Kalp-Damar Sistemini güçlendirir. Cerrahi müdahale geçirmiş olanlar ile kalp hastalıklarından dolayı tedavi görenlere küçük dozlar kullanmaları şartıyla tavsiye edilir.
Damarları açar, damar tıkanıklığını önler.
Hipertansiyona faydalıdır. Hipertansiyonu olanlar ilk kullanmalarında küçük dozlarla başlayıp tedricen ideal miktarlara artırırlar.
Hafızayı güçlendirir. Unutkanlığı giderir.
Alzheimer ile mücadelede etkin bir destektir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Diyabetlere: Arı sütünün, B3, niasin ve biyotin içermesi, kandaki şeker seviyesinin kontrolüne yardımcı olur.
Doğal ve güçlü antidepresandır.
Hücrelerin yenilenmesini hızlandırır ve tetikler, böylece yaşamın tazelenmesini getirir.
Deri problemlerini gidericidir. Teni güçlendirir ve görünümünü taze tutar.
Dengeleyicidir; hareketli ve performanslı yaşama ve egzersize metabolik motivasyon sağlar.
Anne karnından büyüme çağına zihinsel gelişime önemli katkı sağlar.
Zindelik vericidir.
Yoğun antibiyotik kullanıcılarını destekleyici besin olarak takviye eder.
Hastalara rahatlatıcı etki verir.
Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır ve hızlandırır. Kabızlığı önler. Reflü ve ülser rahatsızlıklarında rahatlatıcı etkisi vardır.
Alerjilere: içerdiği aminoasitlerden glutamik asit alerjik insanları rahatlatıyor.
Fizik kondisyonu artırır ve korur.
Uzun süreli idmanlar için önemli bir destektir.
Antibakteriyaldir.
Uyku düzensizliğini giderir.
Adale ve kas arızalarının giderilmesine katkı sağlar.
Kollestrol seviyesini kontrol altında tutar.
Kemoterapi ve Radyoterapinin güçlü yan etkilerine karşı beden direncini artırır.
Sırt Ağrısı: Siyatik, lumbago ve disk rahatsızlıklarına faydalıdır. Çünkü kasları gevşetiyor, yorgunluğu azaltıyor ve kişinin kendini daha zinde hissetmesini sağlıyor.
Sporcuların ayak ağrılarına çözüm: Özellikle uzun süren antrenmanlardan sonra ayaklarda özellikle tenlerde yaşanan, tahriş veya deri hastalıklarına iyi gelir. İçinde bulunan echinacea ve hydroxydecanoic asitin bu tür sorunlara çok iyi geldiği araştırmalar ışığında tespit edilmiş.
Akne ve Sivilceler: İçinde bulunan sülfür, fosfor, biyotin, B vitamini, yine içeriğindeki diğer enzimlerle birlikte, hormonlarda düzelmeyi sağlıyor ve sivilcelerden kurtulmak kolaylaşıyor. Tamamen doğadan yararlanarak iyileşmek isteyenler için ideal.
Saç dökülmesi: kullanılan şampuana yüzde 3-5 oranında katılıp düzenli ve günlük kullanımında saç dökülmesini yüzde 80 oranında azalttığı gözlenmiştir.
Ten güzelliği: Ağız yoluyla tüketildiğinde de ten sağlığına faydalı olan Arı sütü bulunduğu ortamı kurumaktan koruyup nemli tuttuğundan vücut şampuanına katılacak yüzde 1-2 oranında arı sütüyle nemli ve parlak bir cilde sahip olunur.
Yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve çalışma isteksizliklerini gidererek organizmaya aktivite kazandırır. Enerji açığını kapatır.
Beyin performansı gerektiren durumlarda özellikle öğrencilerin sınav dönemlerinde daha başarılı olmalarında, yorgunluk ve endişe duymamalarında yardımcı olur.
Üstün hücre yenileyici özelliği nedeniyle yaşlanmayı geciktirir ve çocuk sahibi olmak isteyenlere yardımcı olur.
Sporcuların harcadıkları aşırı enerjiyi dengeler, yarışma önceleri yapılan kürlerle vücuda mukavemet ve aktivite kazandırarak sporcunun öz enerjisini en rantabl bir şekilde kullanması için beyin-beden uyumunu sağlar.
Yaşlılıkla oluşan damar sertliğinin tedavisi, bitkinlik ve yaşama isteksizlikleri ile kandaki kolesterol-lipid seviyesinin ayarlanmasında yardımcı olur.
Anemi (kansızlık) ve ağır kan kayıplarında organizmanın yeterli kan üretimini sağlar.
Hastalıkların ve ameliyatların iyileşme dönemlerinin çabuklaştırılması ile zaafiyetlerde, nekahat dönemlerinde vücudun gıda rejimini desteklemek amacıyla kullanılmaktadır.
Mide-bağırsak sistemine ait hastalıklarda ( Kolit-Ülser-Gastrit )

Böbrek ve idrar yolu hastalıklarında..
Karaciğerin fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremediği durumlarda ve alerjik rahatsızlıklarda..
Solunum sistemi hastalıklarında ( Tüberküloz, Astım, Bronşitte )
Bayanların regl dönemlerindeki düzensizlik ve ağrıların giderilmesinde,
Özellikle menapoz ve andrepoz dönemlerinde kadın ve erkeklerdeki yaşlanmaya bağlı şikayetlerin giderilmesinde..
Vücut organlarının deforme olmadan orjinal şekillerinin korunmasında özellikle bayanların göğüslerinde süt verme fonksiyonunun arttırılmasında ve özel cilt bakımlarında..
Hamilelerde gebeliğin sağlıklı geçmesinde, fetusun ve annenin sağlıklı beslenerek zararlı etkilerden korunmasında..
Bebeklerin çabuk ve sağlıklı gelişerek ruh ve beden bütünlüğünün sağlanmasında..
Çocuklarda görülen gelişim güçlükleri, kemik ve kas kuvvetsizliklerinde..
Erken bunama, hafıza kaybı, zeka geriliği, alkolizm gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olarak..
Zayıflama rejimlerinde dengeli bir beslenme temin ederek vücut direncini arttırmada,
Çocuklarda görülen gece işemelerinin tedavisinde..
Şeker hastalığının tedavisine yardımcı olarak kullanılmaktadır.


LİMON SUYU MUCİZESİ

Ilık limon suyu içmenin, özellikle de kış aylarında bir çok faydası vardır. Limon, sağlık açısından müthiş faydalı ve C vitamini deposu olan bir besindir. Yarım yada bir bardak taze sıkılmış limon suyu, günlük ihtiyaç duyduğunuz C vitamini miktarının yüzde 187’sini karşılar. Aynı zamanda potasyum, magnezyum, bakır, folik asit, B vitaminleri, kalsiyum, bakır, demir, fosfor, lif ve E vitamini gibi içerikleri olan limonun sağlığa faydaları saymakla bitmez. Bir bardak ılık suya sıkacağınız limon hem tüketimini kolaylaştıracak hem de sizi sayısız hastalıktan koruyacaktır. Limon bütçenize fazla yük olmaz, suyunu hazırlamak çok kısa zaman alır ve sağlığa çok faydası vardır. Limonlu su yaparken, konsantre limon suları ve imal edilmiş limon suları yerine işlenmemiş gerçek limon kullanmanız sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır.
LİMONLU SU TARİFİ
Limon suyunun faydalarından bahsederken aslında limonun besin açısından en zengin kısmından bahsetmeden geçmeyelim: Limonun kabuğu. Hepimizin en sık yaptığı hata, limon suyuyla hazırladığımız karışımda limonun kabuğunu tamamen devre dışı bırakmaktır. İki adet taze limon alın. Tercihinize bağlı olarak ince ya da kalın dilimlere bölün. Dilimlediğiniz limonların bir kısmını sıkın. Sıktığınız dilimlerin kabuklarını da suya rendeleyin. Geriye kalan dilimleri de karışımı taşıyacağınız şişeniz, kupanız ya da fincanınıza koyun. Tercihinize bağlı olarak da ağzına kadar sıcak ya da soğuk suyla doldurarak afiyetle için.
Limonlu suyun faydaları nelerdir?
1) SİNDİRİME YARDIMCIDIR
Limon suyu sindirim sistemini toksinlerden arındırır, midedeki yanma, ağrı ve şişkinlik gibi rahatsızlıklara da iyi gelir. İçerisindeki asit besinlerin sindirilmesine yardım eder. Limonda bulunan flavonoidler mide asidinin besini daha kolay parçalayabilmesini sağlar.
Biz yaşlandıkça midemizdeki asit miktarı da azalır. Ancak limonlu su içmek mide asidinin düzenlenmesine yardım ederek rahatlama sağlar. Ayrıca içerisindeki pektik ve lifler de son derece yararlıdır.
2) ZAYIFLAMAYA YARDIMCIDIR
Ilık limonlu suyu düzenli tükettiğimizde mide asidi oranı düzenlenir. Mide asidi yüksek olan kişiler sürekli bir şeyler yiyerek mideyi bastırma eğiliminde olurlar. Bu da kısa sürede acıkmaya ve kilo almaya neden olur.
• Limonun içerisinde bulunan pektin adındaki madde acıkmayı geciktirir. Pektin esasen bir diyet lifidir ve kişiyi tok tutar. Bu da fazla kalorileri önler. Bu nedenle pektin, açlık krizlerine girmenizi engeller. Uzun süren tokluk hissi sayesinde ara öğünlerde abur cubur yemekten kaçınabilirsiniz ve öğünlerde de aşırıya kaçmazsınız. Ayrıca limon suyu vücudun susuz kalmasını önler.
3) BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Stres, bağışıklık sistemini zayıflatır. Bu yüzden de bağışıklık sistemini destekleyen C vitaminli gıdaları tüketmek stresli olduğunuz anlarda müthiş bir çözümdür. Limon da mükemmel bir C vitamini kaynağıdır.
C vitamini çok güçlü bir antioksidandır ve hücrelerimizi onlara zarar veren serbest radikallerden korur. Bu da hem kalp ve damar hastalıkları hem de kanser gibi hastalıklara karşı koruma sağlayarak bağışıklığı yükseltir. İskorbüt hastalığının gelişimini de önler. Limonlarda bulunan C vitamini aynı zamanda vücudun demir emilimi için de gerekli bir vitamindir ki demir de bağışıklık sistemi için önemli bir mineraldir. Yani et ile alınmayan, bitkisel demir kaynaklarının ki bunlar “hem” kimyasalını içermeyen demir kaynaklarıdır, vücutta emiliminin dört kart artmasına yardımcı olmaktadır.
4) NEFESİ TAZELER VE FERAHLATIR
Limonlu su diş eti iltihaplarına ve diş ağrılarına iyi geldiği gibi nefesinizin kötü kokmasını da önler. Ancak diş minesine zarar vermek istemiyorsanız limonu direkt olarak dişinize temas ettirmeyin yani yemeyin. Limonlu su içtikten sonra dişlerinizi fırçalarsanız daha faydalı olduğunu görürsünüz.
Limon suyunun kötü kokuları yok etme özelliği de vardır. Özellikle sarımsak soğan gibi gıdaları tükettikten sonra ağızda kalan kokuyu giderir. Eğer taze bir nefes istiyorsanız sabahları uyanınca ve yemek yedikten sonra birer bardak limonlu su için zira limonlu su aynı zamanda salya oluşumunu da artırarak başka bir ağız kokusu nedeni olan ağız kuruluğunu da önler. Limon suyunun antiseptik özelliği, onun bir dezenfektan gibi davranmasını ve ağızdaki kötü bakterileri öldürmesini sağlar.
5) VÜCUDUN PH SEVİYESİNİ DENGELER
İlginç bir şekilde vücut dışında asidik olan limon metabolizmaya katıldığında alkali bir hal alır ve vücudun asidik yapısını azaltıcı yani pH seviyesini yükseltici bir etki gösterir. Bu insan sağlığı açısından önemli bir etkidir. Limon en alkali gıdalardan biridir ve içinde bulunan sitrik asit sindirildiğinde asidik bir ortam yaratmaz. Her gün limonlu su içerseniz vücudunuzun toplam asit oranı zaman içerisinde düşer. Ayrıca iltihabın nedenlerinden biri olan eklemlerde biriken ürik asit limonla yok olur.
6) ENERJİ VERİR VE STRESİ AZALTIR
Limon kokusunun sinir sisteminde sakinleştirici etkisi vardır. Sinir sistemindeki bu sakinlik, depresyona ve endişeye iyi gelirken size mutluluk vereceği için de kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlar. Limon sindirim sistemine girdiğinde vücuda enerji verir.
Vücudumuz ihtiyaç duyduğu enerjiyi yemeklerdeki atomlardan ve moleküllerden elde eder. Limonun içinde bulunanlar gibi negatif yüklü iyonlar sindirim sisteminize girdiği zaman vücuttaki enerji seviyesi doğal olarak yükselir. Ayrıca limonun kokusunun mutluluk verici ve rahatlatıcı özelliği de vardır.
7) ENFEKSİYONLARLA SAVAŞIR
İçerdiği sitrik asit nedeniyle, enfeksiyonlarla savaşmada yardımcı olur. Ilık limonlu su boğaz ağrısı, nezle gibi hastalıkların semptomlarının azalmasında oldukça etkili bir destek ve kuvvettir.

İçerisinde bulunan C vitamini bağışıklığımızı güçlendirir. Ayrıca limonun asidik yapısı midede koruyucu bir kalkan görevi görür ve bizi hastalığa yol açan zararlı maddelerden korur. İçindeki fitobesinler antioksidan görevi görerek vücudu zinde tutar.
8 ) CİLT SAĞLIĞINA FAYDALIDIR
Limonlu su deriyi yeniler. İçeriğindeki antioksidanlar yaşlanmaya sebep olan maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Limon suyu antioksidan özelliği sayesinde cilt lekelerini azaltır. Hatta ciltteki kırışıklıkların da azalmasına yardımcı olur. Limonlu suyu düzenli olarak zor geçen yara izlerine ve cildinize uygulayın, farkı göreceksiniz.
Ayrıca limonun içerisindeki antioksidanlar, cildimizde serbest radikallerin yol açtığı hasara karşı savaşır ve cildin genç kalmasına yardımcı olur. Yeterince C vitamini tüketmek de kolajen üretimini artırarak cildin pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlar. Limonlu suyun deri için bir diğer faydası da akne oluşumunu azaltmasıdır.
9) SON DERECE İYİ BİR POTASYUM KAYNAĞIDIR
Eğer muz sevmiyorsanız, limon suyundan maksimum yararlanmaya bakın. Çünkü potasyum kalp, sinir ve beyin fonksiyonlarının düzenli olması için kesinlikle gereklidir. Ayrıca hücre fonksiyonları ve metabolizma ile sinir hücrelerinin iletişebilmesi için de potasyum gereklidir.
Potasyum vücutta kas ve sinir hücrelerinin iletişimini sağlayarak kas ve iskelet fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Limonlu suyu düzenli tüketmek de potasyum eksikliğini önler.
10) BÖBREK TAŞI OLUŞUMUNU ÖNLER
Böbrek taşları genellikle vücudun susuz kalması sonucu oluşmaya başlar. Limonlu su ile vücudu suya doyurur ve böbreklerdeki bu ağrılı birikintileri önler. Bazı böbrek taşları böbrekte kalsiyum tuzlarının birikmesi sonucu meydana gelir. Sıvı ortamın asit dengesinin sağlanması ise bu tür birikmeleri önleyebilmektedir.
Limondaki asit taşın böbrekte toplanmasını önler. Günde yarım bardak limon suyunu su ile karıştırıp içmek böbrek taşlarından korunmak için etkili olacaktır.
11) KEMİK ERİMESİNİ DURDURUR
Limon suyunun içinde bulunan C vitamini vücudun kalsiyumu absorbe etmesine ve dolayısı ile kemik erimesi ile savaşmaya yardımcı olur.
12) UYKUSUZLUĞA İYİ GELİR
Limon suyu daha iyi uyumanızı sağlar.
13) KAN ŞEKERİNİ DENGELER
Limon suyu içerisinde bulunan asit, besinlerin kan şekeriniz üzerindeki etkilerini hafifletir. İçeriğindeki P vitamini sayesinde kılcal geçirgenliği artırır ve genel olarak vücutta kan akışını daha iyi seviyelere taşır.
14) LİMON SUYU SİNİRLERE İYİ GELİR, KONSANTRASYONU VE HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR
Limon suyunun içinde bulunan potasyum, beyne ve sinir hücrelerine yardımcı olur. Konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirip, sinir sistemini sakinleştirir. Zihniniz stres altında iken, vücudunuz C vitamini kaybeder. Limon, bu vitaminleri geri kazanmanızı sağlar.
15) LİMON SUYU HARİKA BİR İDRAR SÖKTÜRÜCÜDÜR
Vücudu temizleyip, toksinlerden kolayca arındırılmasını sağlar. Bu sayede, idrar yolunuz sağlığını korur. Limon suyu idrar yollarının pH’ını da düzenlediğinden kötü bakterilerin çoğalmasını engeller.
16) LİMON SUYU SOĞUK ALGINLIĞI VE ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR
Bir bardak ılık suya balla birlikte eklenip karıştırıldığında nezle ve griple savaşmada çok etkilidir.
17) ASTIMA ALERJİLERE İYİ GELİR
Limon suyu astım ve alerjilere karşı etkilidir.
18 ) LİMON SUYU MİDE BULANTISI VE ARAÇ TUTMASINA İYİ GELİR
Limon suyu karıştırılmış su yudumlanarak içildiğinde, mide bulantısının azalmasını sağlar.
19)İYİLEŞMEYİ DESTEKLER
C vitamini, vücutta yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Sağlıklı kemikler, dokular ve kıkırdaklara sahip olmamız için C vitaminine ihtiyacımız vardır.
20)KARACİĞERİ TEMİZLER
Detoksifikasyona yardımcı olması sebebiyle limonlu su bir karaciğer temizleyicisi rolü oynar. Sindirim için gerekli olan bir asit olan Öd oluşumunu destekleyerek karaciğeri temizler ve uyarır. Fazla öd akışının kontrol edilmesi ve vücut tarafından üretilen fazla mukusun dengelenmesinde limonlu su faydalıdır. Üstelik safra taşlarının giderilmesine de yardımcı olur.
21) AĞRILARI AZALTIR
Limonlu su ürik asidin vücuttan atılmasında faydalı olduğundan eklemlerdeki ve dizlerdeki bazı ağrıları azaltır.
22) GÖZ SAĞLIĞINA FAYDALIDIR
Limonlu su göz sağlığının korunmasına yardımcı olur ve kimi göz problemlerinin giderilmesinde yardımcıdır.
23) VÜCUT TUZLARININ OLUŞUMUNA KATKI YAPAR
Eğer fiziksel olarak yorucu bir işte çalışıyorsanız veya yoğun bir spor programınız varsa, limonlu su içmeniz kaybettiğiniz vücut tuzlarınızı tekrar kazanmanızda faydalı olacaktır.
24) BAĞIRSAK HAREKETLERİNİ DÜZENLER
Limonlu suyun bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık ve ishal şikayetlerine iyi geldiği bilinmektedir.

25) BOĞAZ İLTİHAPLANMASINA İYİ GELİR
Bademcikleriniz iltihaplanmışsa özellikle sıcak ve azar azar içilecek limonlu su boğazınızı rahatlatacaktır. Zaten her sabah limonlu su içerseniz, bir boğaz enfeksiyonuna yakalanmanız büyük oranda azalır zira limonlu suyun anti bakteriyel özelliği vardır.
26) DAHA ÇOK SU İÇMENİZİ SAĞLAR
Eğer su içmek size zor geliyorsa ve limonlu suyu sade suya göre daha rahat içebiliyorsanız, limonun faydaları yanında suyun da faydalarını elde etmek için limonlu su içebilirsiniz. Zira vücudun yüzde 60’ı sudur ve günde 2-2,5 litre su içmek sizi sağlıklı ve zinde tutacaktır. Bu miktarın bir kısmını içtiğiniz limonlu sudan karşılayabilirsiniz.
27) TANSİYONU DÜŞÜRÜR.
Limonlu su tansiyonu düşürür. Her gün içildiğinde yüksek tansiyonu %10 oranında azaltır.
28) KANSERDEN KORUR
Limonlu suyun kanseri önlediği belirtilmektedir. Alkali bir besin olan limon, kanserin gelişemeyeceği bir ortam yaratır. Kanser alkali ortamlarda ilerleyememektedir.
KISACA LİMONUN FAYDALARI
Limonun sağlığımıza olan faydalarından bazıları şunlardır:
 Sindirime iyi gelir ve hazımsızlığı önler.
 Yüksek ateşi tedavi eder.
 Diş eti ve ağız sağlığını destekler ve korur.
 Saçlara ve cilde bakım yapar, korur.
 Yanık lekelerinin giderilmesine yardımcı olur.
 İç kanamayı durdurur.
 Kilo vermeye yardımcıdır.
 Tip 2 diyabete karşı koruma sağlar.
 Solunum yolu hastalıklarının semptomlarını hafifletir.
 Kanı temizler ve karaciğeri arındırır.
 Romatizmayı tedavi eder.
 Nasır tedavisinde etkilidir.
 Boğaz enfeksiyonlarını tedavi eder.
 Kan basıncını, tansiyonu dengeler.
 Serbest radikallerden korur ve yaşlanmayı geciktirir.
 Parkinson gibi hastalıkları önler.
 Bağırsak kurtlarını yok eder.
 Antibakteriyel özelliği vardır ve sıtma, kolera, difteri ve tifo gibi bakterileri yok eder.
 Kan damarlarını güçlendirir.
 Göz hastalıklarının semptomlarını hafifletir.
 Kansere karşı koruma sağlar ve tümörlerin gelişimini yavaşlatır.
 Bağırsakları temizler.
 İskorbüt hastalığını tedavi eder.
 Bağışıklığı güçlendirir.
 Nefesi tazeler.
 Vücuda enerji verir.